0 11.01.2012 09:40 ® Ilona [] - Papoušci ...asi bych zkusila, sehnat ptáčka do páru. Vím, že to může být riziko, ale mohlo by to být řešení.
0 09.01.2012 15:21 vvikki - Papoušci – Vzteklá andulka
Ahoj pořídili sme se andulku, samečka vzali sme si ho z hnízda sám nežral tak sme mu dělali mrkev a podobně. Když byl malej na ruku docela
vlezl, bašti zrní, dávala sem si pozor a učila ho "přes žrádlo" jenže teď je z něj tyran na ruku nevleze ještě tak vletí na
rukáv, ale třeba sedím u pc a je puštenej přitelí a vší silou mě klovne do krku strašně začne řvát a uletí. To stejné když mu
nabídnu ruku a on sebere odvahu a dojde, tak první co šílenej řev a dostanu klovanec, nikdy sem ho nebouchla, nechytala prostě nevím co se
stalo :( máme psa vždycky spolu vycházeli uplně v pořádku teď najednou přiletí na psa sedne na hřbet a šíleně ječí a kloveho pes jen
stojí a kouká, nebo se snaší se pohnout aby uletěl, nebo se chytne chlupů pod krkem a klove ho do čumáku, očí a podobně. Jenže já sem tu
našu trenču učila že ptáček je malej že nesmí a tak si to nechá vše líbit a když zaleze do boudy pták valí za ní. Docela mě zaráží
že to není jen agresivita na prsty jak tu někdo psal, ale všeobecně na "lidskou kůži" a psa, nebo to bere prostě jako hru? V kleci
když mu dám žrádlo a položím ruku tak aby musel přes ruku vleze na nu dvakrat třikrát si zobne a pak mě klovne do krve :(