Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Motýlek rudouchý

 

Atlas » Motýlek rudouchý 

Latinský název: Uraeginthus bengalus
Rubrika: Pěvci
Původ: Afrika
Průměrný věk: 7 - 8 let
Velikost: 12 cm
Čeleď: Astrildovití - Estrildidae
Výskyt: Severní část tropické Afriky.
Rozdíly v pohlaví: Samice všech druhů jsou světlejší. Mladí ptáci: nemají červené skvrny na lících jako dospělí samci,světlejším zbarvením připomínají samice,běháky mají zprvu tmavší
Hnízdění: Nemají rádi chladno a vlhko.Při teplém počasí je můžete umístit do osázené chráněné voliéry,ale v chladném období zajistit teplo a světlo. !!Páry motýlka mohou být v době hnízdění AGRESIVNÍ k jiným astrildovitým,PROTO JE ODDĚLTE!! Staví si buď vlastní hnízda,nebo dají přednost košíku. Pro odchov mladých je nezbytná živá potrava !! Ve vhodných podmínkách hnízdí bez těžkostí.Párek často vyhnízdí i v prostorných pokojových voliérách,takže není nutné dávat je do voliér zahradních. Porost ve voliéře může hnízdění podpořit.
Krmení: Podáváme směs zrnin pro exotické zrnozobé,dostatek máčeného zrní,čerstvých obilných klasů a živé krmení - např.roupici bělavou. Tento druh většinou zobe ze země.Nektar,nabízený v uzavřených napáječkách,pomáhá při domestikaci čerstvě odchycených ptáků.
Chov: Mláďata se líhnou asi po 12 dnech,z hnízda pak vylétají asi po dalších 21 dnech.
Prezentace:
Kraj:
Stanice:

Zobrazit » Zobrazit fotky z prezentací návštěvníků «

© PTACCI.NET - http://ptacci.net/atlas/motylek_rudouchy