Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Neoféma modrohlavá

 

Atlas » Neoféma modrohlavá 

Neoféma modrohlavá - Neophema splendida | © Milan Kořínek | samec

» další fotky

Latinský název: Neophema splendida
Rubrika: Papouškovití
Původ: Austrálie
Průměrný věk: 0 - 12 let
Velikost: 18 - 19 cm
Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)
Rozdíly v pohlaví: Samec má červenou hruď... Mladí ptáci: jsou podobni dospělým samicím.
Hnízdění: Stačí výlet dlouhý 2,7m. Hnízdní budka postačí o rozměrech 17x17x25cm s vletovým otvorem o průměru 4,5cm. Ideální je zahradní voliéra.
Povaha: Jsou docela krotcí a důvěřivý.Jejich hlas určitě sousedy rušit nebude :)) Je to pták,velice vhodný pro začátečníky!!!
Krmení: Proso,lesknice,menší množství slunečnice a ovesné krupky,jablko,zelené krmení.
Chov: Samička sedí na vejcích asi 19 dní a asi po dalších 28 dnech mláďata opouštějí hnízdo. Na vejcích sedí jen samička,budku opouští jen na krátkou chvílku.Jsou velmi plodné!Hnízdí celkem spolehlivě! Samostatná mláďata ihned odstavte!
Prezentace:
Kraj:
Stanice:
Hledat fotografie Neoféma modrohlavá
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z prezentací návštěvníků «

© PTACCI.NET - http://ptacci.net/atlas/neofema_modrohlava