Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Papoušek senegalský

 

Atlas » Papoušek senegalský 

Papoušek senegalský - Poicephalus senegalus | © Standas |
Latinský název: Poicephalus senegalus
Rubrika: Papouškovití
Původ: Západní Afrika
Velikost: 22 - 24 cm
Cena: 3000 - 5000 Kč
Vajec: 3 - 4
Čeleď: Papouškovití
Výskyt: Jedná se o nejrozšířenějšího zástupce dlouhokřídlých papoušků, jež pochází ze západní Afriky.
Rozdíly v pohlaví: Pohlavní dimorfismus u tohoto druhu není vyvinut. Samec mívá obvykle větší hlavu a mohutnější zobák.
Hnízdění: Papoušci senegalští jen velmi neradi hnízdí v prosvětlených a otevřených voliérách. Vhodnější umístění budky je ve tmavých a stinných místech voliéry. Samice tráví před snůškou většinu času v budce. Při začátku hnízdění samice roztahuje v okolí budky svá ocasní pera. Samice zpravidla snáší 3-4 vajíčka, inkubační doba je 26-28 dní. Mláďata vylétají z hnízda po 60 dnech.
Povaha: Je to velmi hravý a společenský papoušek,zvláště ručně dokrmená mláďata. Je právem nazýván malý velký papoušek.
Charakteristika: Papoušek senegalský je charakteritický svou šedohnědou hlavou, zelenou hrudí a křídly. Spodní část papouška má barvu od žluté po červenou. Jeho hlas není silný. Spíše vydává chraptivé zvuky či píská, než aby vydával neharmonické skřeky.
Prezentace:
Kraj:
Stanice:
Prezentace našich uživatelů

Papoušek senegalský

Max

Phillísek

Rocky
Hledat fotografie Papoušek senegalský
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z prezentací návštěvníků «

© PTACCI.NET - http://ptacci.net/atlas/papousek_senegalsky