Opelichaný kakariki
áno, som si pozisťoval, všetko som mu porobil tak aby sa cítil čo najlepšie, perie po 3 mesiacoch stále nemá dorastené úplne, ale je tam obrovské zlepšenie, už sa chodí aj sám kúpať, býva vo voliere ( moja prezentácia ) no myslím že už vyzerá viac k svetu, len mu budem musieť zas ostrihať pazúriky, lebo si ich nebrúsi ....
zdravim, co vim, tak kakariky potrebuji pro dobry rust peri a preperovani mit v kleci drn travy. v nem si pak vyzobavaji co potrebuji, zadny z nasich mazliku s perim nema problemy..
0 14.02.2012 18:54 martinherink Ve zverimexech často vidívám oškubané samce kakarikiů. řek bych že je to malou vlhkostí. Na burze jsem to ještě neviděl. Já chovám dva páry venku žádné takové problémy nemají. Asi jim prostě nevyhovuje život v budově. Nový zéland má přeci jen dost vlhké klima.
tuto máš všetko o chorobách,
moj-papagaj.webnode.sk/ prípadne môžeš komentnúť niektorú sekciu a užívatelia ti poradia..
Já rosím Horáce (aymaru pruhovanou) každý den, mám ho samozřejmě v bytě... jen málokdy vynechám. Začala jsem ho rosit, protože neměl úplně pěkný peří, a když jsem si všimla jak si to užívá, tak proč mu tu zábavu nedopřát
Sice pak vypadá jako zmoklý kuře, ale peří má už jako normální pták a ne jako rozcuchaná koule a je spokojenej a to je pro mě hlavní
Kakarinka napsala: Jo, mám je doma, jinak bych jim koupelničku v zimě nedávala
take si myslím ale pokud je vedro tak proč ne
Jo, mám je doma, jinak bych jim koupelničku v zimě nedávala
tak v tom připadě v pořádku
Proč by se nemohl bytový papoušek koupat/rosit i v zimě? Venku ve voliéře to chápu, ale v bytě, kde je teplo v tom problém nevidím
Kakarinka napsala: Vymáchají se až moc, jsou jak zmoklé slepice je jim vidět bílé prachové peří, když se vykoupou
no nevím jestli to se muže
ale ted v zimě těžko
Vymáchají se až moc, jsou jak zmoklé slepice
je jim vidět bílé prachové peří, když se vykoupou
Kakarinka napsala: Rosit jsem zkoušela, ale pořád utíkali, tak jsem nakonec přistoupila na koupel 1x denně
takže není až moc mokrá ?
Rosit jsem zkoušela, ale pořád utíkali, tak jsem nakonec přistoupila na koupel 1x denně
Díky za odpovědi, zítra jim dám koupelničku
Já jsem někde četla, že kakarici obecně trpí na vypadávání peří a že někdy to je způsobený malou vlhkostí... že se potřebují často rosit nebo koupat. Ale ruku do ohně za tu informaci nedám.
Opravdu nevím čím to je
Ale chodíme do jednoho zverimexu kde mají papouška Kakariki přesně takhle (možná i hůř) kolem hlavy opelichaného.
V nejbližší době tam zase půjdu koupit zrní tak se ti tam zkusím zeptat jestli neví čím to je
Prosím o radu, můj papoušek kakariki - Ota má velmi opelichané okolí hlavy z obou stran (viz foto). Už to je delší dobu. Dávám mu i vitamínky, každý den samozřejmě zeleninu či ovoce (okurka, mrkev, paprika, pomeranč...) Sárinka, která je v kleci s ním je úplně v pořádku. Mám je v pokoji, proto je sleduji, ale Sára ho neoklovává. Ani Otík sám se neškube. Neví někdo, jak to upravit? Potřebuje nějaké vitamíny, nebo je to něčím jiným? Předem díky za odpovědi,
Kakarinka
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 120x