Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Papoušky na zahradu pro začátečníka.

 

NápovědaFórum » Rady pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Papoušky na zahradu pro začátečníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 22:54 Muž Felix [1] Re: Petr
Tak rozměry jsou pro andulky. Stěží. Ono jasně - píše se že stačí míň (a v Čechách byla odjakživa nějaká divná tendence rvát i plejtváka do krabičky od sardinek), třeba mému papoušku kouřovému ale zjevně nestačí ani devět a čtvrt metru dlouhá ptačí chodba kde si běžně (s hejnem korel) poletuje, plus zálety do kuchyně kde je to baví. Ptáci by si mohli drandit na výrazně větším prostoru, nejsou omezeni, takhle si to ale vybrali sami... čili můžu něco prohlašovat z osobní zkušenosti - Pro korely minimální (optimální) výlet je ne 3 metry ale min. 9, pro kouřáky ještě přibližně o 3 víc (a kouřák je královskému ekvivalentem).

Ať mě třeba všichni argumenty rozcupují na mraky, koukám na ně ale každý den a prostě vidím, že to ještě není ono!

Osobně bych doporučil do voliéry (tak 3-4/1/2 m) párek agapornisů - na totální pohodu. Pokud netrváš na nějaké vymazlené varietě, zajdi do nejbližšího slušného zveráče a koukej jak se k sobě ptáci mají. Pokud se dva k sobě tutulí, je to pár. Pokud ne, můžou se po zbytek života nesnášet...

(ony právě ty korely a andulky jsou takovým prubířským kamenem, většina dalších papoušků jsou totiž chovatelsky náročné, mj. i mezi sebou nezřídka nesnášenlivé a agresivní potvory. Roztomile jenom vypadají ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 15:53 Petr – Papoušky na zahradu pro začátečníka.
Prosím o radu. Chci si pořídit páreček papoušků na zahradu, v chovu budu začátečník, ale nechci korele ani andulky, velikostně i vzhledově se mi líbí papoušek královský, takže něco podobného, s tím, že bude omezení v podobě venkovní voliéry bez vytápění o max. rozměrech š: 2,1 x v:1,7 x hl:0,6m., relativně nenároční, ne moc hluční. Poradíte?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 33x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/260-papousky-na-zahradu-pro-zacatecnika