Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Rada pri vybere druhu

 

NápovědaFórum » Rady pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Rada pri vybere druhu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 21:59 Muž Felix [1]
Ahoj, alexandry sice nechovám, od dětství znám ale chlapíka co je na ně schopen přísahat. Doporučuje je všem co nechtějí držet ptáky v kleci.
Ono takhle: alexandři si nevytváří kdovíjaké vztahy ani mezi sebou, interakce jako se žakem rozhodně nečekej. Pták si vždy podrží jistou míru nezávislosti. To ale může být pozitivum, nezačne si z depky škubat peří anebo tak ;-) . Na jednu stranu nepřilne jak štěňátko, zároveň si Tě ale nebude plést s životním partnerem. Když to příměrově střihnu přes savce - je to taková spíš kočičí povaha. Soběstačný (pokud máš kočku či psa, určitě se "sčuchne" s nimi raději než z Tebou - vzájemně si lépe rozumí ;-) ). Možná bude o přátelství s Tebou jevit zájem, možná mu budeš jen dobrý k donášce krmení. Je osobnost a vybírá si sám.

Každopádně má (bez ohledu na konkrétní druh rodu) docela velkou potřebu okusu, čili se předem rozluč s tapetami, pokojovými kytkami, čímkoli proutěným anebo z balzy. Jednočlenná demoliční četa :-D . A samozřejmě, jako každé stromové zvíře, kadí kde to na něj zrovna příjde ;-) (ale to se dá pozorováním a následným umístěním bydel vychytat) X-)
Každopádně, u mě nebydlet citlivky plaché korely které by přirozeně utlačoval už svou fyzickou nadřazeností, šel bych do něj. Zda se dobrovolně ochočí či ne - to už je sázka do loterie a jen jeho rozhodnutí, každopádně je to ale čupr pták ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2017 22:19 Alexander Cinsky – Rada pri vybere druhu
Ahojte.Prosim vas skusenich chovatelov ktorti maju skusenosti z chovom tohto papagaja o rady.Rozmyslam o jeho chove v byte.Poprosim o klady zapory tohto druhu dakujem pekne

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 25x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/263-rada-pri-vybere-druhu