Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Volnoletectví - vhodní papoušci

 

NápovědaFórum » Rady pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Volnoletectví - vhodní papoušci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2023 23:21 serviceoffer – EMERGENCY URGENT LOANS +918929509036
Financing / Credit / Loan
We offer financial loans and investment loans for all individuals who have special business needs. For more information contact us at via email: financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036 From 5000 € to 200.000 € From 200.000 € to 50.000.000 €
Submit your inquiry Thank you
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2022 20:30 Žena geminika [4] - Aymara pruhovaná
Fotka k příspěvku Pri voľnom lietaní by som sa skôr obávala, že by to bol prvý a posledný let, keby odletel a nevrátil sa. S našou korelou ( 1 rok) sme boli vonku s trakmi. Necvičili sme ho na ne postupne, ale rovno navliekli a išli hneď von. Všetko by bolo OK, keby si tie traky stále neokusoval a bol z nich dosť nervózny. Ale trénujeme ďalej.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 10:31 Muž pavligin66 [0] – moj názor
keby som ja začínal s tréningom na volní let 1 vec čo by som urobil zohnal si prístup do nijakej haly a tam začal pracovať na ich letových schopnostiach a vzhľadom na moju povahu by sme tam asi skysli na stálo. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2022 01:24 Muž Felix [1] Re: Adela.Maty
Dobrý den, obava z dravců určitě namístě je, např káně dokáže bez nejmenších problémů ulovit aru. Na stranu druhou jsem na YouTube viděl snímky z volnoleteckých akcí (sám s nimi osobní zkušenost nemám), kde se vedle mohutných velkých papoušků občas proháněly i korelky. Jim se v rychlosti letu a obratném manévrování prakticky žádný jiný papoušek nemůže rovnat (ne nadarmo se korele v Austrálii lidově přezdívá sokolí papoušek), s těmi by asi potíže neměly, v případě potřeby se jim s lehkostí vyhnou a udrží zdravý odstup. Problém by spíš představovali sokolovití dravci jako např poštolky, pro které je ptáček takových rozměrů lákavým soustem, nadto jsou ještě o něco rychlejší (v případě sokola stěhovavého dokonce o dost) a přinejmenším stejně hbití.
Pro lepší info se zkuste podívat na www.ararauna.cz kde je několik článků o volném létání, v odkazech budou mít jistě i kontakty na nějaké volnoletecké spolky. Tam by Vám mohli poradit velice dobře do nejmenších detailů, včetně přivykání papouška na kšírky, venkovnímu prostředí, převozům, přítomnosti větších ptáků apod. :-)

V případě pořízení papouška jiného druhu bude ale potíž v jemné až submisivní povaze korel, které ve společných chovech nezřídka ustupují i andulkám, natožpak pak něčemu většímu. To bude bohužel limitní. Snadno podléhají stresu a druhů, jimiž by se necítily (či přímo nebyly) utlačovány, je bohužel velice málo. Tam je zapotřebí obrovské opatrnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2022 13:38 Adela.Maty – Volnoletectví - vhodní papoušci
Dobrý den, pohrávám si s myšlenkou, že bych s papoušky začala lítat na volno. Momentálně mám 3 korely, ty se tedy ven nepodívají, jelikož si nenechají nasadit ani kšírky a já je tím nechci stresovat (všechny 3 mám od jejich cca 3 let). Ale, chtěla bych pořídit 4. papouška, nejlépe taky korelu a napadlo mě, zda, kdyby byla ručně dokrmována a naučena na kšíry, by bylo možné s ní volnoletectví provozovat. Bála bych se ale venku dravců. Je ta obava na místě? Popřípadě, jaké jsou vhodnější druhy pro volné létání venku? Krom velkých arů a žaků, na takto velké papoušky si zatím nevěřím a bojím se, že by moje korelky mohli šikanovat.
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 30x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/277-volnoletectvi-vhodni-papousci