Přihlásit se PTACCI.NET »

Vzteklá andulka

NápovědaFórum » Chování ptáčků » Poruchy chování 

+ přidat příspěvek
Vzteklá andulka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Edit Re: andulka
Také řešení jak se zbavit štípajícího ptáka- nechat ho uletět :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andulka
já jsem také měla andulku která byla agresivní první týdny byla v pohodě ale jak jsem si s ní začala hrát nebo vyměňovat zrní tak přišla k mé ruce a začala mě šíleně klovat vůbec nevím jak jsem to měla vyřešit ale ted už je to stejnak jedno protože uletěla :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Edit Re: geminika
Nejde o věšení!:-D jde jen o podchycení a znemožnění jakéhokoliv vyprostění, po čase papoušek pochopí, že se nemusí bránit a vzdá to, nebrání se štípáním. Papoušek pokud je temperamentní tak přijme vždy jen jednoho člena rodiny za partnera.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Neviem, či táto visiaca metóda je vhodná pre takého malého tvorčeka. My máme pol roka Aymaru. Ja sa jej z rodiny najviac venujem, tak vyhľadáva moju spoločnosť, keď odídem z miestnosti, tak škrečí, aby som sa vrátila. Keď sa vrátim, tak stíchne a priletí na moju hlavu smich Zato moja mama je s ním celý deň doma, občas sa mu prihovorí, dokonca občas priletí aj na jej hlavu, no posledné dni, keď mu chce doplniť krmivo do misky, tak ju začne zúrivo klovať a občas riadne kusne do prsta. Tiež neviem, prečo sa takto jeduje, krpec jeden? Keď zistím správnu výchovnú metódu, dám ju sem. Ale vešať ho určite nebudem.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Edit Re: vvikki
Papoušek štípe ze strachu. Odnaučit agresivitě a štípání se dá i touto metodou: Andulka nebo malý papoušek se chytne hned pod hlavou nad krkem opatrně palcem a ukazováčkem. Tělíčko se snaží vysoukat a brání se.Po chvíli zůstane spuštěné a vzdá to, drží se tak dlouho dokud se přestane bránit a vzdá to, pak se hladí prstem po hlavičce od zobáku dozadu a opatrně se nechá přelézt na větev.Tato metoda vypadá drasticky, ale jen to tak vypadá. Docílí se toho, že papoušek pochopí, že není důvod se bát a bránit se štípáním.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hhonza
možná se chová kdybyste byla její partnerka :-D

většina tak se chovaj agresivní
možná byste mohla pokusit více věnovat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ilona
...asi bych zkusila, sehnat ptáčka do páru. Vím, že to může být riziko, ale mohlo by to být řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koikapor
o takejto ,,milej" andulke som este nepocul
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vvikki
A nemuže to být třeba dominance nebo nějaká její hra? On od jakživa tak děsně řval takové to jejich vztekání :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - veronika033
To je vážně zvláštní :-| Nikdy jsem neslyšela, že by z ničeho nic začala být Andulka takhle agresivní :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vvikki
Tak ted nevím jestli se to poslalo. O žádném uraze nevím, ani na to nevypadá. Norálně žere, pije líta a zdokonaluje se v letu. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - veronika033
A nestalo se jí něco, nějaký úraz nebo tak? :-O Nepozoruješ nějaké známky nemoci?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vvikki – Vzteklá andulka
Ahoj pořídili sme se andulku, samečka vzali sme si ho z hnízda sám nežral tak sme mu dělali mrkev a podobně. Když byl malej na ruku docela vlezl, bašti zrní, dávala sem si pozor a učila ho "přes žrádlo" jenže teď je z něj tyran na ruku nevleze ještě tak vletí na rukáv, ale třeba sedím u pc a je puštenej přitelí a vší silou mě klovne do krku strašně začne řvát a uletí. To stejné když mu nabídnu ruku a on sebere odvahu a dojde, tak první co šílenej řev a dostanu klovanec, nikdy sem ho nebouchla, nechytala prostě nevím co se stalo :( máme psa vždycky spolu vycházeli uplně v pořádku teď najednou přiletí na psa sedne na hřbet a šíleně ječí a kloveho pes jen stojí a kouká, nebo se snaší se pohnout aby uletěl, nebo se chytne chlupů pod krkem a klove ho do čumáku, očí a podobně. Jenže já sem tu našu trenču učila že ptáček je malej že nesmí a tak si to nechá vše líbit a když zaleze do boudy pták valí za ní. Docela mě zaráží že to není jen agresivita na prsty jak tu někdo psal, ale všeobecně na "lidskou kůži" a psa, nebo to bere prostě jako hru? V kleci když mu dám žrádlo a položím ruku tak aby musel přes ruku vleze na nu dvakrat třikrát si zobne a pak mě klovne do krve :(

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Chování ptáčků • Zobrazeno 72x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/127-vztekla-andulka