Ja Aymarku chovám tretí rok a môžem povedať, že ako spoločník je fakt milý papagajko. Mám jednu samičku, aj keď odporúčajú chovať v páre alebo viac kusov. Prvý rok bola hrozne uvrieskaná ale teraz ani neviem, že ju máme. Tým, že je sama tak vyhľadáva našu spoločnosť. Klietku má v kuchyni a tak keď je pustená, čo je skoro stále, tak hneď priletí ma stôl, keď jeme, alebo mi pristane na pleci a spolu varíme.
Veľmi rýchlo si zvyká na človeka, už za dva týždne si nechala pohladkať hlavičku a asi po mesiaci sama priletela na plece. Urobila som jej "výbeh" - vtáči strom. Tam si robí čo chce, má tam pierko na hranie, rolničky, kúsky dreva na ohrýzanie. Pod strom dám papierovú servítku a tak mi nevadí, že si tam bobkuje koľko chce. Ľahko to vyhodím a dám čistú servítku. Menší strom má aj v našej izbe na skrini, kde tiež rada lozí a čumí na nás čo robíme. Keď vidí, že idem z izby preč, okamžite priletí na hlavu, aby som jej neodišla. Keď jej ale predsa len zdrhnem, tak vreští, až kým zase neprídem. Rada sa nechá v dlani hladkať, ale ináč jej celkom stačí, že ma vidí. Podľa mňa je toto vhodný spoločník. Výhodu má aj to, že neokusuje nábytok. Dúfam, že som trošku pomohla a ručím vám, že ak si ho kúpite, budete spokojný.