Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Vhodný ptáček pro začátečníka

 

NápovědaFórum » Rady pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Vhodný ptáček pro začátečníka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 21:11 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Pírko
Myslím, že tato je zcela v pohodě. To že nemá žádné vybavení neva, protože většina chovatelů stejně vybavení vyhodí (zvlášť ošklivá umělohmotná bidélka) a dá si tam to co uzná za vhodné a hlavně co plně odpovídá potřebám danného papouška.
Většina papoušků může v době dospívání prosazovat svoje zájmy trošku více nahlas, ale brzy to pomine a zklidní se. Aymary jsou fakt dost tiší. Jestli máš někde možnost dojet na kukandu, tak to jen mohu doporučit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 20:24 Muž Pírko [0] - Pěvci
A co si myslíš o této?

klece-a-voliery.heureka.cz/…/

klidně ať je to větší že....když už.....Pravda je, že i o těch Aymarách jsem uvažoval, ale paní tady píše, že byla celkem hlučná, když byla v pubertě...Ale to budu asi muset přečkat. Je pravdou, že bych tady měl i blízko kontakt na chovatele.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 19:28 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Pírko
Ještě jsem našla odkaz na jednoho nádherného papouška, myslím ještě lepší než neoféma, na toho jsem úplně zapomněla, protože ještě není tolik v povědomí. Přečti si o něm něco, myslím, že by tě mohl zaujmout.
www.chovzvirat.cz/…/

i tady na ptáčcích ho mají a zde je prezentace ptacci.net/prezentace/282 zkus se na ně obrátit a povyptávat se. Bude to ale chtít kupovat u chovatele, protože běžně v obchodech nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 19:14 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Pírko
Já osobně bych nevolila klece s různými obloučky a pod. Vypadá to sice hezky ale zbytečně to ubírá ptákům místo. Nejlepší je asi něco takového klece-a-voliery.heureka.cz/…/ . Z odkazu na tebou vybranou klec jsem viděla, že klec má barvenou mříž. Do toho bych já tedy nešla. Obecně barvené klece pro papoušky nejsou vůbec vhodné. Papoušci barvu olupují a o zdravotní závadnosti ani nemluvě nehledě na to, že po pár měsících klec vypadá jako ze skládky. Klec bych vybírala hlavně podle toho aby byla praktická na čištění tedy měla by mít šuplík, dobře přístupná krmítka a aby nebyla příliš těžká kvůli manipulaci.
Pro andulky je klec tebou vybraná v pořádku ovšem korely by se v tom už trápily.
Neofémy jsou o něco větší něž andulky a tak by i tato klec byla pro ně vhodná. Předpokládám, že si budeš pořizovat párek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 14:40 Muž Pírko [0] - Pěvci
Tak chci tomu nabídnout asi nějakou takovouto klec, možno i o něco větší do 85 cm na výšku a 55 cm na šířku.

abc-zoo.cz/…

Jinak si říkám, že bych radši šel do nečeho opravdu osvědčeného, co se nebude doma trápit. Rád bych je i pustil po bytě. Není to konečně naše první zvíře, rodiče chovají od jezevčíků, přes koně, krávy, slepice. Jde mi hlavně na 1 místě o spokojenost toho zvířete. Ty neofemy nevypadají taky špatně. Dále řeším,kam pro toho ptáčka jet, protože kdyby to bylo někde blízko do 30 km kolem Tišnova u Brna, tak bych tam pak měl i zpětnou odezvu a rady od toho chovatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 08:10 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Pírko
Ještě jsem zapomněla dodat, že korely z mé zkušenosti neřvou pokud jsou opravdu v páru. Je to také super papoušek, který se výborně zvyká na člověka a navíc jsou moc hezké. Jsou velmi nenáročné a pokud je chceš chovat na balkoně (pokud budou chráněné proti větru a dešti) můžeš je tam mít celoročně. Zvládají i mrazy okolo -20C. Ale stejně je třeba, aby měli na zimu voliéru více upravenou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 08:06 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Pírko
Fotka k příspěvku Nezmínil jsi kolik jim můžeš nabídnout prostoru. Pokud na papouška nebudeš mít tolik času, rovnou ti radím, kup si párek (rozhodně je ale před výběrem pozoruj, ať máš jistotu, že jsou spárovaní) V takovém případě je také zbytečné vyhazovat peníze za ručně dokrmované papoušky, ti jsou dražší).
Já koupila v obchodě asi po 15min pozorování páreček andulek a nemůžu se na ně vynadívat, jsou spokojené, že zůstali spolu, neřvou, jen když se opozdím s jídlem :-D V páru je papoušek klidnější, zabaví se vzájemně a člověka ani nepotřebují. Na pozorování super palec
Mám i korely, sice omylem 2 samce ale taky neřvou, protože jsou dva. A co ty neofémy? Ty se ti nelíbí, jsou to velmi klidní papoušci, jak jsem již psala.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2014 22:03 radecek29112000 Re: Pírko
ako som už písal papagáj horský je nenáročný (nesmie čiernu slnečnicu lebo stlstne) a tichý vták. keď sa prebúdza tak to len behá po bidielku a píska alebo tak potichu niečo mrmle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2014 21:05 Muž Pírko [0] - Pěvci
Aha tak tento ptáček vypadá moc sympaticky, ale stejně bych asi šel do těch dvou, protože se obávám, že budou většinu dne sami a bylo by jim smutno, protože já jsem v práci. To je další problém co řeším.....Ještě si je zkusím poslechnout na youtube a kdyžtak ten papoušek horský....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2014 09:42 Žena geminika [4] - Aymara pruhovaná
Ja mám už tretí rok modrú samičku Aymary pruhovanej. Sú aj olivové, zelené, žlté, tyrkisové, kobaltové, šedé. Veľkosťou skoro ako andulka alebo Agapornis. Keď bola "v puberte", tak dosť vrieskala, ale teraz je celý deň ticho a potichu si švitorí sama pre seba. Vydáva veľmi milé zvuky (pozri napr. na youtube). Odporúčajú chovať dvoch, ale potom sa ťažšie krotia. Lepšie povedané, vyberie si za spoločníka radšej svoj druh ako človeka. Tá naša je sama a tak mi sedí stále na hlave, na pleci alebo pri mne na stole. Je veľmi spoločenská a prítulná. Na chov nie je náročná, treba si niečo o tom prečítať. A ešte trošku ťažšie sa zháňä nakoľko ich takmer nikto nepozná.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 21:02 Muž Hunter [1] - PapoušciRe: Pírko
Skús tie zebričky, nie sú až také hrozné, tie zvuky sa dajú zniesť, a v zaspia hneď ako sa zotmie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 15:13 Muž Pírko [0] - Pěvci
Tak to už mám hodně ptáčků vyloučených, tak snad budu rozmýšlet mezi Papouškem horským a zebřičkami případně, že bych překousl trošku hluku a koupil si osvědčenou andulku. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 10:35 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Pírko
I v obchodech i od chovatelů slýchávám, že rýžovník je celkem teritoriální a dost agresivní ptáček např. vůči zebřičkám, chůvičkám a kanárům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2014 21:34 Muž Hunter [1] - Papoušci
Fotka k příspěvku Ahojte, kúpili sme párik zebričiek, neskôr sme dokúpili ešte dve ale pôvodný samček je na ne agresívny. Je pravda že ten prvý pár už má postavené hniezdo v budke z kokosa ... ale myslím že klietka je dosť veľká, čo myslíte, zvykne si ? Prikladám fotku klietky so zebričkami, vtedy tam ešte nemali hniezdo.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2014 18:25 Muž Pírko [0] - Pěvci
A co si myslis, nebo ma tu někdo zkusenost s Ryzovniky? Docela se mi libi a na internetu pisi, ze jsou i tišší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2014 07:09 Žena 111muf [3] - Papoušci
Rozhodně zvedám ruku pro kanárka - samce. Dá se ochočit, taky se pouští po ochočení proletět a nádherně zpívá. Tohle nikoho obtěžovat nebude. Sice to není papoušek, ale pokud řešíš hluk, který od papouchů jde, tak to tě asi zklamu. Papoušci jsou celkem hluční a pokud bude sám a nebudeš se mu třeba tolik věnovat, bude řvát a řvát a volat na někoho, kdo by se s ním dal do party.
V jiném vláknu jsem ještě našla rady od jiných chovatelů:
P jiri (433697581145) píše: ja mam papouska tyrkysoveho a ten jenom pipa, ahoj
papoušek tyrkysový = papoušíček vrabčí www.forpus-klub.cz/…/ nebo si přečti něco o Neofémách www.chovneofem.wbs.cz/ jsou to prý jedni z nejtišších papoušků o kterých prakticky okolí neví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2014 22:47 radecek29112000 Re: majda
tak napríklad pestúnka ked na ňu nebude fúkat mala by prežiť v pohode aj zimu
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2014 20:54 majda
Též by mě zajímala rada,co pro začátečníka.Potřebovala bych něco nehlučného,co může být celoročně v kleci na balkoně :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2014 20:38 Muž Pírko [0] - Pěvci – Vhodný ptáček pro začátečníka
Zdravím chtěl bych se zeptat, jaký je vhodný ptáček/papoušek pro začátečníka? Chtěl bych něco tichého. U rodičů jsme měli andulky, ale zdálo se mi, že jsou celkem hlučné. Je jasné, že každý ptáček je svým způsobem zpěvný. Ale byl jsem u známé a ta měla Alexandra malého a bylo to celkem nepříjemné. Klidně bych šel i do nečeho složitějšího, co by se třebas nechalo nosit na rameni, ale to se asi vylučuje.....Takže uvažuji o zebřičce a o rýžovníkovi. Děkuji předem za rady... hmm

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 496x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/228?od=51