Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Soužití agapornise a andulky

 

NápovědaFórum » Chování ptáčků  

+ přidat příspěvek
Soužití agapornise a andulky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 17:28 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Jed-na-KRYSY
Citace od zkušeného chovatele : "Agapornis je potvora i když se tak netváří.Je to specialista na mrzačení ptáků,rozhodně to nezkoušejte. "
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 17:24 Žena 111muf [3] - PapoušciRe: Jed-na-KRYSY
Andulku vezměte okamžitě k veterináři. Ránu by měl vidět a může určit i původ. Může to být infekční ale i rána od druhého papouška. Nebojte, ošetření papouška není nákladné. Andulka a agapornis nejdou sice dohromady, já bych je rozdělila, ale kdo ví. Agapornis je obecně, jak to říct kulantně, drsoň je asi to správné slovo.
Andulku teď rozhodně dejte stranou, ať už to ten druhý nese jakkoli. Hlavní je teď dát do kupy andulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 15:49 Jed-na-KRYSY – Soužití agapornise a andulky
Zdravím,
s chovem ptáků nemám vůbec žádné zkušenosti, tak se mnou mějte pevný nervy, prosím. Adoptovali jsme míšený pár, je to agapornis (samec) a andulka (samice). Samec je na ní hrozně fixovanej, patrně je to jeho partnerka, protože samice stále klade vajíčka a sedí na nich. Pochopitelně se z nich nic nelíhne, ona je tím ale nejspíš dost deprivovaná. Má na břiše na jedné straně obrovskou krvavou ránu. Nevím, jestli si ji dělá sama nebo jí v tom agapornis nějak dopomáhá. Vůbec nevylejzá z domečku, agapornis ji i krmí.
Pokoušeli jsme se je rozdělit, protože mám dojem, že andulka hrozně trpí. Nevyšlo to, Agapornis několik dní nejedl a jen seděl v rohu klece. Dali jsme je tedy raději zase dohromady.
Nebyl to náš nápad, dávat tyhle dva dohromady. Původní majitelé je chtěli pustit, tak jsme se jich ujmuli. Co si o tom myslíte vy? Mám je nechat společně nebo rozdělit? Pokud rozdělit, jde tu jejich choulostivou dušičku nějak povznést, aby to zvládli?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování ptáčků • Zobrazeno 22x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/240-souziti-agapornise-a-andulky