Strata rovnováhy
Boli sme včera na veterine, tak na prvý pohľad doktorka videla, že má slabšiu jednu nožičku. Prezrela ho, pohmatala nožičku a vraj to môže mať aj niečo vrodené čo sa teraz prejavilo alebo následok úrazu - pádu na zem. Keďže Aymary nie sú ktovie akí letci, tak občas na zemi pristál. Má ochabnuté svalstvo a tým miernu stratu schopnosti uchopenia pazúrikmi na tej nohe. Takže sa nevie silno chytiť. Vyživený je vraj dobre, nič mu nechýba. No a s tou nožičkou sa žiaľ nedá nič robiť. Takže na odporučenie doktorky som omotala bidielka tenkým prírodným špagátom, aby sa vedel lepšie prichytiť a zjavne to pomohlo, lebo z nich teraz nepadá. Ďakujem za vašu podporu a rady.
Jí ? To je také důležité. Musí jíst a pít. Pokud ne, okamžitě běžte k veterináři.
Může to být hodně věcí, slabá mrtvička ze stresu (Silvestr), parazit nebo sluch. Rozhodně bych navštívila veterináře, který se zabývá exotickým ptactvem.
Všimla som si, že náš Čiminko akosi stráca rovnováhu. Padá ako hnilá hruška. Priletí na vtáči strom a spadne pod neho. Keď ho mám na prste, ledva sa udrží a musím ho pridržiavať druhou rukou aby nespadol. V klietke tiež stále padá a aj keď stojí kľudne, tak sa často kýve akoby udržiaval rovnováhu. Stretol sa niekto z vás s podobným problémom?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Chování ptáčků • Zobrazeno 25x