Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Kanárek

 

NápovědaFórum » Chování ptáčků  

+ přidat příspěvek
Kanárek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2018 14:35 Kateřina Polková Re: katka
Ano, ale neprodavejte je a nesmeli by pak mit potomky. Protoze by potom vznikla vzlastni mutace ptacka.



Bohuzel mam stim spatne zkusenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2017 15:00 Teckka – Prosím o radu, když nestojí na nožce.
Dobrý den, prosím o radu včera jsem si u samečka kanárka všimla ze nechce stát na jedné nožce, dneska už nožku nechtěl vůbec používat. Kroužek mel hodně dole a nožičku mel napuchlou. Hned jsem jela na veterinární pohotovost. Bohužel kanárek nepřezil odřezávání krouzku. Je možné kroužek odstránit šetrněji? Také mi jedna samička s kterou byl kanarek sedi stále v hnízdě vajíčka tam nemá jen pípa. Poradíte nerada bych stratila dalšího kanárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2017 21:39 Didinka – Help
Ahoj. Mám problém. Dostala jsem kanárka. Je úplně v pohodě (jí, má peří, pije, zpívá, létá atd.) ALE má jednu nožičku neohebnou (stojí jen na jedný noze, druhou má vedle bidýlka, nataženou) Co s ním mám dělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2017 19:55 Marie – Samotná samička snáší vejce
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, loni v srpnu jsme si domů pořídili jednoho kanárka. Chovatel říkal, že nám dává asi samečka, ale že se to u mláďat těžko pozná. Kanárek začal hezky zpívat, mysleli jsme tedy, že je to sameček. Nicméně asi před týdnem "snesl" vejce na dno klece. Do klece jsme tedy samičce dali proutěný košík, který si vystlala senem. Od té doby snesla další 3 vejce a skoro pořád sedí v hnízdě. Vypadá spokojeně, ale nevím, jak dál správně postupovat. Kdy je vhodné vejce a hnízdo odstranit, tak aby to samička dobře zvládla. Předem díky za rady.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2017 19:58 katka – křížení
Dobrý den,chci se zeptat:můžu zkřížit samce kanára zpěvného a samici kanára barevného?Předem děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 14:16 Byl krásný – kanárek-ztrácí peří
Dobrý den přeji. Máme problém. Na jaře minulého roku k nám přiletěl krásný kanárek. Hledali ale nenašli jsme majitele, tak jsme mu koupili vše, co jsme se dočetli že by potřeboval. Časem začal ztrácet peří, mysleli jsme že přepeřuje. Trvá to ovšem již hodně dlouho, peří ztrácí navzdory tomu,že jsme mu koupili krmiva určené pro toto období. Dodáváme mu i dobroty. Je čilý, zobe, nezdá se, že by byl nemocný. Zřejmě mu něco chybí. Ale nevíme co. Prosím poraďte, jak by jsme mu pomohli, je z něj již úplný chudáček. Děkujeme. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2016 17:49 Romca – Jak zabavit kanatka kdyz mu zemrel partner?
Dobry den, dnes rano mi zabila ma sestra kanarka, (samec, zluty kanar) a samicka(oranzovi kanarek) porad spinka. Nevim jak ji zabavit. Kanarek co dnes zemrel byl u nas 6 dni. Samicka trochu ztloustla. Rekla bych ze je tehotna.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 09:19 lenka Re: Pavel
asi pozdě pišu ale ve zveráči i tisícovku teda šílené sem koukala a neví zda samec či samice ani pohlaví-u chovatele s kroužkem od 150 podle druhu kanára-hardský,postavový......a je šíleně druhů prostě....malínko se liší postavou a hardský zpívá nádherně ale potichu na rozdíl od postavového nebo glostra....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 21:25 Pavel – cena
kolik prosím stojí žlutý kanár. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 15:27 Žena zvedavka [3] - PěvciRe: zvedavka
Nakoupila jsem vitamíny, klec jsem přenesla na rušnější místo, kde nás má stále na očích a tato kombinace mu velmi prospěla. Přepeřil se, zpívá.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2014 11:57 Žena zvedavka [3] - Pěvci – Kanárek přestal zpívat
Kanárek 3 roky zpíval - denně a téměř nepřetržitě. Čím hlasitěji jsme mluvili, tím víc se nás snažil přezpívat.. Jaro bylo i v zimě. Nyní má již několik měsíců pauzu. Velmi zřídka si jen "pískne". Vypadá zdravě, na jeho vzhledu se nic nezměnilo. Čím by to nezpívání mohlo být způsobené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2014 15:17 jája
Pěkný den, mám kanárka a ten asi poslední tři týdny má řídký trus.Už nedostává žádné trávy,ovoce,pouze zrní a tvrdý rohlík.Může mi někdo poradit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 16:56 padža – Prosba o radu
Přeji pěkný pátek,

můj příspěvek zrovna nepatří do tohoto téma, ale potřebovala bych poradit, jak odchytnout ravděpodobně Roselu (nejsem chovatel papoušků, ale podle vzhledu by to mohla být ona).
Asi před týdnem někomu uletěl a od té doby lítá k nám do zahrady. Vrací se v pravidelných časových intervalech. Je mě ji líto, protože už je to delší doba a byla by škoda, kdyby umřel. Včera jsme na něho pískali a vypadalo to, že nás vnímá, dnes jsme byli asi půl metru od něj, ale uletěl. Dokonce i vyzobkával něco z trávníku a tak jsme mu tam nachystali nějakou mňamku, ale na to se nechytá.
Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějakou radu, jak ho odchytnout.
Děkuji moc za každou radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 15:09 radecek29112000
Môžem skrížiť postavového kanára s farebným? Alebo mu tím ublížim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 13:32 radecek29112000
mám mladých kanárikov a sú šedý vyfarbia sa ešte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2014 13:31 Taj – Samec odmítá samici
Pěkný den, mám kanárka samici, starou 1,5 roku, která viditelně chce stavět hnízdo a snést vajíčka. Pořídili jsme ji asi 3/4 roku starého samečka, ona mu stále nadbíhá, on utíká, odmítá jí. Stále se dohadují, popiskují na sebe, hádají se, ona k němu přisedá, on utíká. Kde je, prosím, problém? Mohu pro ně něco udělat? Mohou spolu tvořit pár? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 10:42 Žena zvedavka [3] - PěvciRe: Edit
Můj kanárek létat nechce, odmítá opustit klec, příležitost jsem mu poskytla několikrát. Je to pro mě záhada, ale řekla bych, že je zcela zdravý a ve své kleci spokojený.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 12:26 Žena Edit [2] - PapoušciRe: Armin
Kanárek hodně dobře létá a potřebuje létat, narozdíl od agapornise ,který si jen spokojeně šplhá okolo klece a pak si vleze zpět. Klec by měla být umístěna tak aby mohl při letu udělat okruh kam se vrátí. Takže klec zavěšená ve vyšší výšce je ideální. Pokud je kanárek ochočený s vypouštěním by neměl být problém. Pokud ne tak pozor na to, aby se při letu neuhnal a nevyčerpal.Postupovala bych takto :Týden zavřít a ještě chočit přes klícku a potom mu otevřít klícku ať se rozhodne sám jestli se prolétne. Určitě se brzy zorientuje. Klec musí mít své stabilní místo. Nikdy ne při zemi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 20:17 Armin – Otazka
Fotka k příspěvku Mohu se zeptat jak dlouho trvá než si kanárek zvykne mám kanarka holčičku a ještě se ptam po kolika dnech ji mohu pustit z klece??

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2013 16:00 Libuše Novotná Re: whippzoj
Dobrý den, my máme kanárka už 13, 5 roku a doufám, že ještě nějaký čas bude. Také ho zlobí nožičky, někdy už sedá dole a na jedné, ale už má nárok, je to starý dědek. Dříve hodně zpíval a hodně nahlas, až mě z něho bolela hlava, ale teď už jenom mírně, jemně, a pohvizdujeme si spolu, když mě ráno volá, ať doplním krmítka ... Zdraví Novotná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2013 17:17 Muž MilošDitrich [0] - PapoušciRe: whippzoj
ahoj zkus krmt timhle :-) www.rajpropapousky.cz/…/ taky o tom uvažuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 12:46 Markéta – Nemoc?
Dobrý den, máme jediného kanárka a objevila jsem mu na křidélku červený flek, jako kdyby si vyškubával peříčka. Tento týden se mu stejný flek udělal i na druhém křidélku. Co děláme špatně? Jinak se má k světu , má chuť k jídlu, vody má dost, zelené zbožňuje. Můžete nán někdo poradit? Děkujeme.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2013 08:28 stilo Re: Slávek
Nemusíte se bát,když se pořádně podíváte proti světlu,cévku nakonec najdete,stříhejte kousek pod cévkou,hlavně ostré nůžky.Hodně zdaru.Můžete nožku i prosvítit baterkou nebo žárovkou. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2013 11:21 Slávek – Problém s drápky...
Mám problémek. Máme krásně zpívajícího kanárka, ale má už dost dlouhé drápky, zřejmě ho to už bolí, neboť začal stát jen na jedné nožičce. Vím, že bych mu měl ty drápky zastřihnout, protože se mu už pomalu začínají "točit" kolem bidýlka. Mám však strach, že mu poraním cévku na nožičkách. Obrátil jsem se v Karviné na veteritáře, kteří se tého problému jako já - zastřihnutí, obávají. Může mi prosím někdo, kdo je třeba z Karviné,poradit? Uvádím pro dobré lidičky z Karviné i číslo na mobil 723253448. Díky moc! Slávek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2013 11:21 Slávek – Problém s drápky...
Mám problémek. Máme krásně zpívajícího kanárka, ale má už dost dlouhé drápky, zřejmě ho to už bolí, neboť začal stát jen na jedné nožičce. Vím, že bych mu měl ty drápky zastřihnout, protože se mu už pomalu začínají "točit" kolem bidýlka. Mám však strach, že mu poraním cévku na nožičkách. Obrátil jsem se v Karviné na veteritáře, kteří se tého problému jako já - zastřihnutí, obávají. Může mi prosím někdo, kdo je třeba z Karviné,poradit? Uvádím pro dobré lidičky z Karviné i číslo na mobilDíky moc! Slávek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2013 11:15 Slávek – Problém s drápky...
Mám problémek. Máme krásně zpívajícího kanárka, ale má už dost dlouhé drápky, zřejmě ho to už bolí, neboť začal stát jen na jedné nožičce. Vím, že bych mu měl ty drápky zastřihnout, protože se mu už pomalu začínají "točit" kolem bidýlka. Mám však strach, že mu poraním cévku na nožičkách. Obrátil jsem se v Karviné na veteritáře, kteří se tého problému jako já - zastřihnutí, obávají. Může mi prosím někdo, kdo je třeba z Karviné,poradit? Díky moc! Slávek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 16:45 Muž MilošDitrich [0] - PapoušciRe: whippzoj
co mi řekl noidrt 6 let a hitner 10 let vyjmečně i vic smich ja mam teprve 1 a 3 rok potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 16:34 Muž MilošDitrich [0] - PapoušciRe: Natálie
ahoj ja mam andulky v 1 kleci a vedle ve volieře kanary a zebřičky a křepelky činsky 3:3 a a pod andulkama jsou křepelky kalifornsky 1,1 potlesk ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 16:27 Muž MilošDitrich [0] - PapoušciRe: senegalsky
ptaci mi seděli taky na 1 mistě když nahodou vyletěli z voliery v pokoji a zpatky neumi vletět ale ja je nechytam abych je dal zpatky a rano je nenakrmim mimo volieru ale ve vnitř to tam napochodujou sami na zemi nasypu malou sestu až do voliery ani jdou sami protože vi že vevnitř dostanou lepši stravu venku jen suchou co jim moc nejde a vevnitř pestrou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 15:29 Muž MilošDitrich [0] - Papoušci
Fotka k příspěvku www.kanariky-09.eu/…/ potlesk u kanaru má křepelky kalifornsky zatim než kanaři pujdou do heku )do pařeni
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 15:04 Muž MilošDitrich [0] - PapoušciRe: whippzoj
Fotka k příspěvku ahoj co tě zajima ?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 15:01 Muž MilošDitrich [0] - Papoušci – Kanaři a Ryžovnici
Fotka k příspěvku ahoj ma někdo skušenost chovat kanary s ryžovniky v 1 kleci či volieře v době hnizděni ? :-)

samice Zuzka 3 leta :-) rada seda na prst pokud ma naladu provokaterka koček když přijde kamoš zuzka vi že jeho kočka se ptaku boji :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 14:54 Muž MilošDitrich [0] - PapoušciRe: whippzoj
Fotka k příspěvku ahoj ja chovam kamary 3 rok ve 3 skupinach a to 1 skupina jsou 3 pary 2 skupina samců 5:10 samic a 3 skupina samcu 5:25 u tyhle skupiny jsem zvědav jaka bude oplozenost ( samice se kteryma se samci nebudou chtit pařit si bere kamoš pro svoje samice ja mu řekl at se samicemi počka 1 at usadi samce a pak dostane samice s dcerami že 2 a 3 skupinu pak zrušim přijdoou tam lizardi a gloster
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 09:39 senegalsky – senegalsky
petrpt napsal: Zdravím whippzoj, tak hlavně že jsou spokojení. :) V krožkování se tedy příliš nevyznám, ale podle mě ta barva kroužku o ničem nevypovídá. Jinak ještě k příspěvku Šárky. Šárko, kde si vyčetla, že když posvítíš na klec baterkou, tak kanár přiletí? My jsme ptáky doma pouštěli a jakmile se začne blížit noc a začne se šeřit, tak si ptáci zpravidla sednou na nějaké vyšší místo (například tyč od záclony a jakmile se skutečně sešeří, tak tam sedí jako přikovaní). Jelikož jsou údajně ptáci šeroslepí, tak popravdě pochybuji, že by se vydal za světlem baterky. Podle mě zůstane tam, kde je a ani se nehne. Toto beru ze své zkušenosti s agapornisi a papouškem senegalským.

P.S.: Když jsem občas nechal senegálce přes noc na tyči od záclony, tak se mi asi 2x stalo, že senegálec se z ničeho nic ve tmě pustil létat po pokoji, a i když jsem rozsvítil, tak sebou třískal do zdi a byl hrozně zmatený. (což se mu ani nedivím).
Když třeba seděl ve tmě na tyči od záclony a já jsem si četl v posteli u lampičky, tak taky nikdy nepřilétl ani neměl žádnou snahu jít za světlem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2011 13:13 Muž Simi21 [8] - Pěvci – Chov Kanárků
Ahoj,chovám Kanárka Yorkshire,narozen loni,kterého jsem abych řekl pravdu našel zacátkem Května.Byl velmi slabý a hladový,nějak jsem nedoufal že by s toho dostal.Nakonec se povedlo a je z něho velký kamarád.Jen co mě trápí je že se mi zdá jakoby rychle dýchal a občas trošku naříká jako by mu bylo smutno.Snažím se býti sním co nejvíc,mám ho u sebe v pokoji.Pouštívám ho k prolétnutí.Na ruce mi sedí tak si povídáme a pouštím mu klasickou hudbu.Zpíval zhruba do konce Června.Foto v prezentaci Neri.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2011 22:11 Natálie – Kanárek a jiný papoušek
Dobrý večer. Je mi jasné že kanárek není andulka..Mám dilema, potřebuju poradit,kdybych si pořídila mladou andulku, mohla by si zvyknout na kanárka?..Je obecně tato kombinace vhodná? Někde sem četla, že se kanárek může nakazit endoparazity od andulek. :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2011 10:12 andrea2809@seznam.cz
mam uz druheho kanarka a to samicku.Peci kterou ji davavm a lasku ,je velka.Ale uz u te prvni a ted i u druhe se objevila malatnost,slabost,neudrzi se na bydle ahodne pohubla.Ale apetit ma stale velky.Na krouzku ma L15/07.Opusti nas?Poradi mi nekdo nebo aspon povzbudi?Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 10:08 Mirek – chov kanárků
whippzoj napsala: Ahoj, je tu někdo kdo je chová nebo aspoň trochu o nich něco ví prosím?
Chovat kanárky je velmi krásná věc,o chovu kanárů by šlo napsat tolik věcí že by nestačila jenom malá zprávička.
Odchoval jsem několik set kanárku že nevím co bych ti měl poradit.
Záleží na tom jaké chceš kanárky chovat.
Já osobně mám zkušenosti s chovem hartzkých dutopěvců,to je chov který mě zaujal a do dneška se tomu věnuji.Jedná se o zpěvné kanáry kde nezáleží na vzhledu kanára ale na zpěvu.Je samozřejmé že takový chovatel musí mít částečně hudební sluch aby poznal všechny škály zpěvu které musí kanárek odzpívat,není to jednoduché ale zase to není tak složité aby se to chovatel nenaučil.
O chovu kanárů už bylo napsáno tolik že se mi zdá zbytečné se opakovat.
Nejlepší je zakoupit nějakou knihu o kanárech a máte vyhráno,druhá věc je vstoupit do nějakého svazu chovatelů kanárů a seznámite se s tolika chovateli že se až budete divit.To je asi vše co bych k tomuto článku chtěl napsat.
S pozdravem M.B
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 21:01 whippzoj – Re: knutt
Tak z toho co jsem si vyzjistila, má každý chovatel snad jiné značkování tedy barva a popisek u každého chovatele znamená něco jiného... Tomu mému je minimálně rok (kolik je ale holčičce netuším, nemá kroužek tak to ani nezjistím...) ale pokusím se dohonit chovatele a vyzjistit jak se to má ve skutečnosti. Kolika se vlastně kanárci (v průměru) dožívají? Ono je po netu info mraky, uznávám, ale vesměs se to v názorech dost rozchází... Nemáte někdo osobní zkušenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 20:18 knutt – Re: whippzoj
To je dobře že se jim daří ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 18:03 whippzoj – Re: petrpt
No já je mám chvilku takže je zatím z klece nepouštím, navíc mám psy tak by to ani dost dobře nešlo, ale já se dočetla, že když mají hlad, sami se vrátí do klece, vyzkoušené to ale nemám. A fakt je, jak padne tma, Karel s Naďou seděj jak přikovaní a dělají že tam nejsou hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 14:55 Muž petrpt [0] - Papoušci
Zdravím whippzoj, tak hlavně že jsou spokojení. :) V krožkování se tedy příliš nevyznám, ale podle mě ta barva kroužku o ničem nevypovídá. Jinak ještě k příspěvku Šárky. Šárko, kde si vyčetla, že když posvítíš na klec baterkou, tak kanár přiletí? My jsme ptáky doma pouštěli a jakmile se začne blížit noc a začne se šeřit, tak si ptáci zpravidla sednou na nějaké vyšší místo (například tyč od záclony a jakmile se skutečně sešeří, tak tam sedí jako přikovaní). Jelikož jsou údajně ptáci šeroslepí, tak popravdě pochybuji, že by se vydal za světlem baterky. Podle mě zůstane tam, kde je a ani se nehne. Toto beru ze své zkušenosti s agapornisi a papouškem senegalským.

P.S.: Když jsem občas nechal senegálce přes noc na tyči od záclony, tak se mi asi 2x stalo, že senegálec se z ničeho nic ve tmě pustil létat po pokoji, a i když jsem rozsvítil, tak sebou třískal do zdi a byl hrozně zmatený. (což se mu ani nedivím).
Když třeba seděl ve tmě na tyči od záclony a já jsem si četl v posteli u lampičky, tak taky nikdy nepřilétl ani neměl žádnou snahu jít za světlem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 12:39 whippzoj – Re: knutt
Díkes. To všechno mám a vše dělám. Mají moc rádi mrkev a okorku ;-) Jiank s tím hnízdem, doma ho mám ale myslela jsem že se tam dává jen kuli množení. Nechci mít mladé. A klec mám spíše do výšky než do šířky. Bylo mi to tak řečeno chovatelem a zdají se být spokojení.

Jo ještě něco, když mám kluka s červeným kroužkem na noze, znamená to co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2010 08:30 knutt – Re: Šárka
To nám se noviny osvědčily i u chůviček, ale je pravda, že pečící papír bude asi lepší. Jo a pravda, klasy prosa zbožňují, omlouvám že jsem na to zapomněl hmm. Šárka má pravdu! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2010 23:47 Šárka
Ahoj, já sice kanárky nemám, ale budu si je kupovat. Poradím ti. Kup si klec tak min 30-40 cm. Spíš delší než vyšší. Na 2 tak 50 cm délka. na dno nedoporučuju noviny. Obsahují tiskařské barvivo. Spíš papír na pečení, nebo tak. Kup si 2 velké misky. v jedné vodu a v druhé písek. (na koupání a trávení). u většině klecí bývají krmítka a bydílka. Plastové bidélka vyměň za nějakou ovocnou větvičku. nejlépe do Y . (mysky nedávej pod bydílka) :-D :-D pokud budou sedávat na bydýlkách a kadit dolů .. smich Pak sépiová kost, krmení pro kanárky a proso!! můžeš jim dát ovoce, zeleninu.. Měli by se nechat 1x deně tak hodinu pouštět. Poradím. nechávej ho proletět večer. Když ho nebudeš moct přivolat na prst, tak zhasni a baterkou posviť na otevřené dvířka od klece. Kanáři jdou za světlem. Hlavně nezapomeň zavírat okna X-) Pokud bude mít v kleci čisto, tak bude nejspíš zdraví. Kanáři netrpí nemocemi. Nezapomeň stříhat drápky. můžeš mít taky houpačku. Nekupuj zrcátka. Kanáři nejsou andulky. A pokud ti bude zpívat tak ve 4 ráno, tak přez noc dej na klec ubrus, nebo něco přez co neprojde světlo. Zpívají při slunci. (něco jak kohout) Nevím co bych ti ještě poradila.. snad ti to pomohlo a mnoha dalším. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2010 17:06 knutt – Re: whippzoj
Moje sestra měla kanárka několikrát, tak napíšu co vím. Krmit ho můžeš samozřejmě krmnou směsí pro kanáry, ale občas nějaká ta zelená strava neuškodí, myšleno zebříček, jetel, ptačinec, pampeliška atd.. Když to trháš, dávej pozor aby to nebylo u silnice a i tak to potom opláchni vodou. Pak je důležité koupit sépijovou kost, tu stačí namočit na den ve vodě a pak zavěsit do klece, je to důležitý zdroj vitamínů. Pak se vyplatí koupit za dvacku takové závěsné "hnízdo", co je vyrobené z bambusu myslím aby nemusel spát na bydýlku vestoje. Do klece dát na dno noviny a pravidelně měnit. Pak mu dát vodu, většina klecí májí vestavěné nádobky na krmivo a vodu. Pak si kup nějakou knížku o kanárech, vyplatí se to hodně, věř mi. Pak mu pravidelně zastříhávej drápky, ale pozor! Nesmíš poškodit nerv, takže pokud si netroufáš, ber ho na stříhání k veterináři. To je asi vše co můžu napsat, ale ještě mu občas dej třeba kousek jablka, to oni rádi. A nastuduj informace!
Přeji hodně štěstí při chovu kanárka!
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 23:53 whippzoj – Kanárek
Ahoj, je tu někdo kdo je chová nebo aspoň trochu o nich něco ví prosím?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování ptáčků • Zobrazeno 2832x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/forum/76-kanarek