Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Čiko - papoušek domácí

 

Články » Čiko - papoušek domácí 

Čiko - papoušek domácí

Publikováno: 12.12.2011 • Autor: © veronika033 • Rubrika: Zábava

Tento článek je o papouškovi druhu Aratinga zlatý (sluneční) jménem Čiko. Je to hrozně zdomácněný a rozmazlený papoušek. Někdy se mi zdá, že až nezdravě.

 

Za prvé proto, že jí skoro všechno, co by jíst neměl, a ovoce a zelenina mu zrovna moc nejede. Mlsá se mnou Nutellu, rozinky, bílý jogurt, čokoládu, sušenky, piškůtky... Vždycky se mnou taky obědvá např. knedliky, špagety s kečupem, rýži, různé maso - nejradši kuřátko, z kterého potom jí kosti (jako pejsek).

Za druhé, je na mě až nezdravě závislý. Když nejsem u něho v pokoji, šíleně řve, a když odcházím, tak se může zbláznit. Všude za mnou chodí jako ocásek (např. když jdu do koupelny, tak jde po zemi za mnou). Taky na mě nikdo nesmí ani šáhnout  (např. pohladit), hned začne klovat. Strašně si na mě zvykl a teď k nám nesmí přijít příbuzní ani nikdo cizí - začne příšerně řvát a vyvádět a když ho pustíme z klece, většinou skončí příbuzní s ukousnutím uchem. Když jsem více dní pryč, strádá. Někdy mě taky klovne, ale na druhou stranu je hodný, umí dávat pac (jako pejsek) a taky když zpívám "hůůůhůůhůůhůůhůůů", začne se kroutit (tancovat). Dává mi pusinky na pusu i na dálku a ztišuje mě - dělá "pšštt".

Za třetí, je všude a všechno dělá. Nejčastěji kouše nábytek. Taky se hrozně rád koupe - napustíme mu velkou mísu a on stejně jde do té menší, která je pro Timíčka, no a taky se někdy koupe v krmítku na vodu. Leze taky do poličky a pod stoleček - tomu říkáme, že jde do hnízdečka. Taky si rád tahá kapesníky a trhá je. Taky zalézá do všech dek - podle mě si dělá hnízdo. Jednou taky lezl do papírového sáčku kde se schovával. Pomáhá nám vařit. Někdy se taky dívá přes sklo z okna.

 

A určitě i další věci. Skrátka je to můj domácí rozmazlený miláček.

 

Čiko jí jogurt

Čiko jí kost

Čiko jí vánočku

Čiko se dívá z okna

Čiko se koupe

Čiko na dece

Čiko se drbe

Čiko se opírá

Čiko se koupe v krmítku

Čiko smrká

Čiko u mě

Čiko peče cukroví

Čiko na Nutelle

Čiko v hnízdečku

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 3x Nelíbilo se: 1x Zveřejněno: 12.12.2011 Upraveno: 18.03.2012 Přečteno: 49x

Schválili: Rexik *** 13.11.13 • Rex *** 13.11.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
18.03.2012*****Timi a Čiko - papoušci kamarádi22x
09.11.2014*****Pinky si hraje21x
18.03.2012*****Timi - papoušek průzkumník28x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
18.03.2012*****Timi a Čiko - papoušci kamarádi22x
18.03.2012*****Timi - papoušek průzkumník28x
19.01.2012*****Výstava exotického ptactva (Libochovice)26x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/clanky/11-ciko-papousek-domaci