Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Timi - papoušek průzkumník

 

Články » Timi - papoušek průzkumník 

Timi - papoušek průzkumník

Publikováno: 05.01.2012 • Autor: © veronika033 • Rubrika: Zábava

Tento článek je o papouškovi druhu Agapornis Fischerův jménem Timi. Je to papoušek průzkumník.

Když jsme Timíčka vezli autem domů, byl celý vyplašený - tak to bylo i doma. Prvních pár hodin byl v nejvyšším bodě klece a protahoval dráty. Pak postupně objevil misky s krmením a bidýlka. Po pár dnech jsme ho poprvé pustili z klece - potom začal pomalu prozkoumávat byt a zvykal si na naší přítomnost. Timiho jsme z počátku měli v obýváku, ale moc to nesvědčilo - když večer spal, nejspíš ho rušila puštěná televize, a tak se často stávalo, že nám padal z bidýlka.

Timiho jsme ochočovali např. tak, že jsem si vzala do ruky jeho hračku a on mi letěl na ruku a vzal si jí ode mě z ruky, nebo jsem si např. lehla a hračku jsem si dala na břicho a on si s ní po mě házel. Následně nám Timi už sám od sebe začal létat na hlavu a protahovat vlasy. Teď už se nás Timi vůbec nebojí, na ruku nám sice bez hračky nejde, ale nechá se hračkou přesvědčit a nebojí se ani když ho zblízka pozoruji, jak si hraje.

Chtěli jsme, aby se Timi nějak zabavil, ale také jsme chtěli najít věc, přes kterou bysme ho ochočili. A tak nás nakonec napadlo, že vezmeme kelímek na tužky a hračky z Kinder vajíček a dáme mu je. Timi je z kelímku začal vyhazovat a házet si s nimi, někdy je i rozebíral. Potom jsme Timimu začali dávat hračky do klece a on si s nimi zalézal pod noviny. Poslední dobou má Timi nejoblíbenější bílou pipinu a někdy si jí bere do nožičky a dává si ji za krk a někdy se na chvilku převrátí na záda.

Potom si Timi začal hrát s tyčkami od nanuků. Také je má v kelímku a vyhazuje je a hází si s nimi - někdy dokonce shodí celý kelímek. Také se s nimi drbe - tyčku si vezme do nožičky a dá si jí za krk, někdy to vypadá že si chce useknout hlavu :-D Všem tohle Timíčkovo řádění přijde srandovní :-D

Je to odvážný papoušek, všechno hned prozkoumává, např. konvička - leze do ní a vykukuje, hodiny, obrázky - vždy se s ním nahýbají na stranu, zrcadlo - kouká se co je to tam za papouška, kávovar - rád pozoruje, jak se káva překapává, různé papíry - když nějaké najde hned do nich kouše, např. do mých úkolů do školy, do fotek nebo do důležitých dokumentů, nové bidýlko taky hned prozkoumal.

Ale jednou se opravdu něčeho bál a to puštěného větráku!

Ale každopádně ho mám moc ráda - je strašně roztomilý!!!

 

Timi na květinách

Timi na vitríně

Timi u hraček

Timi s papouškem

Timi u svíček

Timi bez hlavy

Timi na Kinectu

Timi na konívce

Timi pod utěrkou

Timi u mě

Timi u notebooku

Timi v myčce

Timi ve skříňce

Timi na obrázku

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 2x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 05.01.2012 Upraveno: 18.03.2012 Přečteno: 29x

Schválili: Rexik *** 13.11.13 • Rex *** 13.11.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
18.03.2012*****Timi a Čiko - papoušci kamarádi22x
18.03.2012*****Čiko - papoušek domácí48x
09.11.2014*****Pinky si hraje21x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
18.03.2012*****Timi a Čiko - papoušci kamarádi22x
18.03.2012*****Čiko - papoušek domácí48x
19.01.2012*****Výstava exotického ptactva (Libochovice)26x

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/clanky/12-timi-papousek-pruzkumnik