Přihlaste se a využijte web naplno PTACCI.NET »

Jak vybrat nejlepší krmivo pro ptáky?

 

Články » Jak vybrat nejlepší krmivo pro ptáky? 

Jak vybrat nejlepší krmivo pro ptáky?

Publikováno: 05.08.2023 • PR článek

Vyvážená a výživná strava hraje zásadní roli při podpoře celkového zdraví, štěstí a dlouhověkosti vašeho ptáčka. Se širokou škálou krmiv pro ptáky dostupných na trhu může být však náročné určit, které z nich je pro vašeho opeřeného přítele nejvhodnější. V tomto článku vás tedy provedeme procesem výběru nejlepšího krmiva pro ptáky, abyste zajistili pohodu a zdraví vašeho ptačího společníka.

Pochopte dietní potřeby svého opeřeného přítele

Různé druhy ptáků mají různé požadavky na stravu, takže je nezbytné prozkoumat přirozené potřeby vašeho ptačího společníka. Někteří ptáci jsou primárně jedlíci semen, zatímco jiní vyžadují rozmanitější stravu, která zahrnuje ovoce, zeleninu a dokonce i zdroje bílkovin, jako je hmyz.

Zvolte vhodný typ krmiva

Když už máte lepší povědomí o potřebách vašeho ptáčka a přísadách, které by krmivo pro ptáky mělo obsahovat, přichází na řadu výběr konkrétního typu krmiva. Na trhu jsou dostupné různé formy krmiv, jako jsou granule, cereálie, prosné klasy nebo různé směsi semen a zrní pro ptáky. Každý typ má své výhody a nevýhody, a výběr závisí na preferencích vašeho ptačího přítele, jeho věku, druhu a zdravotním stavu. Často jsou ovšem doporučovány různé komplexní směsi semen, zrní, cereálií a sušeného ovoce, protože zajišťují vyvážený přísun živin.

Přečtěte si seznam přísad

Při výběru krmení pro ptáčky vždy zkontrolujte seznam složek daného produktu. Prvních několik ingrediencí by mělo v ideálním případě obsahovat vysoce kvalitní a zdravé ingredience, které odpovídají specifickým potřebám vašeho ptáka. Vyhněte se produktům, které obsahují umělé konzervanty, barviva nebo jiné zbytečné přísady.

Investovat do kvalitního krmiva pro svého ptáčka se vám určitě vyplatí. Levnější krmiva často obsahují levná plniva a nekvalitní ingredience, které mohou být pro vašeho opeřeného přítele málo výživné nebo dokonce škodlivé. Kvalitní krmivo pro ptáky je vyrobeno z vysoce stravitelných a výživných složek, což podporuje celkové zdraví a vitalitu ptáka. Nevíte, kde takový vhodný zob pro ptactvo hledat? Podívejte se do internetového obchodu Zooroyal.cz, kde najdete opravdu širokou nabídku prémiového komplexního krmiva pro ptáky všech různých druhů.

Čerstvé potraviny a pamlsky

Kromě hlavní stravy by mělo být vašemu ptáčkovi denně nabízeno čerstvé ovoce a zelenina. Ty poskytují základní vitamíny, minerály a vlákninu, které přispívají k celkové pohodě. Buďte však opatrní s druhy ovoce a zeleniny, protože některé mohou být toxické. Avokádu, čokoládě, cibuli a potravinám obsahujícím kofein byste se měli za každou cenu vyhnout.

Pamlsky pro ptáky mohou být podávány příležitostně, ovšem měly by být zdravé a neměly by překročit 10 % denního kalorického příjmu vašeho ptáčka.

Poraďte se s veterinářem

Než provedete jakékoli významné změny ve stravě vašeho ptačího společníka, je vhodné se poradit s veterinářem. Ten může posoudit zdraví vašeho ptáčka, identifikovat případné nutriční nedostatky a poskytnout vám individuální doporučení v rámci domácího krmení pro ptáčky.

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 0x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 05.08.2023 Upraveno: 05.08.2023 Přečteno: 2x

Schválili: Rex *** 05.08.23

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zdraví ptáčků
10.11.2013*****Výstava Lysá nad Labem 201320x
11.09.2009*****Krmivo, ktoré ma poznačilo na celý život1622x
10.01.2012*****Hrdina s PBFD29x
18.03.2013*****Korela Stonožka29x
15.11.2012*****Výstava postavových kanárů a exotického ptactva.Botanická zahrada Brno 201244x
15.06.2015*****Co přidat ptákům do krmítka, aby jim to neublížilo?16x
01.09.2013*****Papouščí zoo v Bošovicích41x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články

© PTACCI.NET - https://ptacci.net/clanky/37-jak-vybrat-nejlepsi-krmivo-pro-ptaky